در این مقاله، مشکلات ماوس کامپیوتر را بررسی کرده و البته راه حل های آنها را نیز معرفی می کنیم. موس ابزار اصلی شما برای کار کردن با رایانه است و قطعا باید سالم باشد. مشکلات این وسیله، در طیفی از خفیف تا شدید متفاوت هستند و هریک، دلایل و راهکارهای خاص خود را دارند. اگر ماوس شما از کار افتاده است یا درست کار نمی کند، تا انتهای مقاله همراه ما باشید. اگر با نکات و راهکارهای ذکر شده موفق به رفع مشکلات ماوس کامپیوتر نشدید، تیم تعمیرات لپ تاپ نمایندگی اچ پی در مرکز سخت افزار ایران، خدمات عیب یابی و تعمیر تخصصی ماوس را به شما ارائه می دهند.
رایج ترین مشکلات ماوس کامپیوتر
ماوس هایی که برای کامپیوتر و لپ تاپ طراحی شده اند، معمولا طراحی بسیار ساده ای دارند. کار کردن زیاد با این تجهیزات و استفاده نادرست، بعضا باعث آسیب دیدگی قطعات و مدارهای داخلی شده و آنها را از کار می اندازد. مشکلات ماوس کامپیوتر، یا نرم افزاری هستند و یا به دلایل خرابی ها و آسیب دیدگی های سخت افزاری ایجاد می شوند. حرکت نکردن نشانگر موس در سیستم، پنهان شدن اشاره گر، کند شدن حرکت ماوس، کار نکردن و بسیاری موارد دیگر، مشکلات رایج ماوس کامپیوتر هستند که در ادامه هریک از آنها را مفصلا بررسی می کنیم.
کند شدن حرکات نشانگر ماوس
یکی از رایج ترین مشکلات ماوس کامپیوتر، کند شدن سرعت حرکت نشانگر است. معمولا مکان نمای ماوس به این دلیل کند می شود که صفحات بسیار زیادی در سیستم باز هستند. پیشنهاد ما این است که برنامه ها و صفحات اضافی را ببندید. همچنین می توانید سری به بخش تنظیمات ماوس زده و سرعت اشاره گر را با گزینه Pointer Options تنظیم کنید. گاهی هم با بروز رسانی ویندوز می توانید این مسئله را حل کنید.
حرکت نکردن مکان نما
از کار افتادن نشانگر و کار نکردن ماوس هم یکی دیگر از مشکلات ماوس کامپیوتر است که معمولا مربوط به باتری است. البته پد ماوس نیز می تواند مانع از حرکت نشانگر در سیستم شود. بنابراین اول مطمئن شوید که باتری مشکلی نداشته و در صورت نیاز آن را تعویض کنید. سپس پد زیر موس را تعویض نمایید. اگر از ماوس سیمی استفاده می کنید، از اتصال درست کابل و سالم بودن آن مطمئن شوید.
بیشتر بخوانید: رفع مشکل کار نکردن تاچ پد لپ تاپ hp
حذف شدن ماوس از سیستم عامل
به عنوان یکی دیگر از مشکلات ماوس کامپیوتر، باید به حذف شدن آن از سیستم عامل اشاره کنیم. به این معنی که موس در سیستم شناسایی نشده و اصطلاحا حذف شده است. در این شرایط بهتر است وارد کنترل پنل شده و بخش تنظیمات موس را باز کنید. گاهی لازم است که ماوس را مجددا وصل کرده و درایور و نرم افزار مربوط به آن را نیز دوباره در سیستم نصب نمایید.
از کار افتادن دکمههای ماوس
اگر دکمه های موس از کار افتاده اند، باید آنها را ترمیم یا تعویض کنید. البته گاهی وجود یک سری آلودگی ها زیر این کلیدها مانع از عملکرد درست آنها می شود.
ضعیف شدن لیزر موس
یکی دیگر از مشکلات ماوس کامپیوتر، ضعیف شدن لیزر است. اگر از موس های لیزری استفاده می کنید، ممکن است متوجه شوید که نور قرمز یا آبی رنگ زیر یا روی آن (جایگزین گوی) بسیار کم شده است. جالب است بدانید که در این موس ها یک دوربین قرار دارد که با هر حرکت، صدها عکس از یک سطح می گیرد و به کامپیوتر ارسال میکند. اگر سطح زیرین موس استاندارد نباشد (کاغذ سفید یا سطح شیشه ای) عکس های ارسالی شبیه یکدیگر هستند. در نتیجه مکان نما حرکت نمی کند.
بیشتر بخوانید: بهترین لپ تاپ های لمسی ۲۰۲۰
حرکت خود به خود موس یکی از مشکلات ماوس کامپیوتر
حرکت خود به خود هم یکی از مشکلات ماوس کامپیوتر و لپ تاپ است که در موس های اپتیکال مشاهده می شود. کثیف شدن و خش افتادن پلاستیک رفلکتور، دلیل اصلی بروز این مشکل است و با تعویض این بخش، مشکل برطرف می شود.
از کار افتادن کلیک چپ ماوس
آخرین گزینه در فهرست مشکلات ماوس کامپیوتر، از کار افتادن کلیک چپ است. در این شرایط باید درایور موس را چک کنید. برای این منظور، کلیدهای ویندوز+R را فشار داده و در کادر Run عبارت devmgmt.msc را تایپ کنید. در منوی Device Manager، تمام سخت افزارهای دستگاه را می بینید. در قسمت ماوس، روی فلش گسترش دهنده کلیک کنید تا گزینه های بیشتری برای شما باز شودHID-complaint mouse را انتخاب و روی Update driver software کلیک کنید.
در صفحه جدید، گزینه Search automatically for updated driver software را بزنید و صبر کنید تا ویندوز، آپدیت را شروع کند. بد نیست دوباره به سراغ Device Manager بروید و روی گزینه HID compatible mouse کلیک راست کرده و گزینه Uninstall را انتخاب کنید. به این ترتیب درایور حذف می شود. پس از طی این مراحل، موس را جدا کرده و سیستم را ری استارت نمایید. سپس مجددا درایور موس را نصب کرده و ماوس را به کامپیوتر وصل نمایید.