آیا می دانید کارت گرافیک چیست و چه نقشی در سیستم های کامپیوتری دارد؟ کارت گرافیک جزء قطعات مهم و اصلی کامپیوتر و لپ تاپ محسوب می شود. این قطعه، واحد پردازشی سیستم های کامپیوتری است و زبان صفر و یک را به یک زبان قابل درک برای کاربران تبدیل می کند. GPU یا کارت گرافیک باعث می شود که شما به عنوان یک کاربر، انواع تصاویر، فونت ها، گرافیک ها و … را در رایانه خود مشاهده کنید.
این قطعه در طول سالیان گذشته پیشرفت های بسیار زیادی داشته و از نظر ساختاری و عملکردی تغییر کرده است. امروزه انواع کارت گرافیک اینترنال و اکسترنال در بازار موجود است که هریک، کاربری و قدرت اجرایی خاص خود را دارند. حتی واحد پردازشی لپ تاپ یا کامپیوتر متفاوت است و از نظر ساختار، اندازه و … دچار تغییراتی شده است. برای آشنایی با تفاوت کارت گرافیک لپ تاپ با کامپیوتر، از شما دعوت می کنیم به ادامه مقاله توجه کنید.
تفاوت کارت گرافیک لپ تاپ با کامپیوتر چیست؟
برای این که بدانید کارت گرافیک لپ تاپ چه تفاوتی با این قطعه در کامپیوتر یا PC دارد، باید به این نکته توجه کنید که لپ تاپ ها نسبت به کامپیوترهای خانگی، فضای کمتری برای پردازنده های گرافیکی دارند. همین ویژگی را می توان مهم ترین علت تفاوت کارت گرافیک لپ تاپ با کامپیوتر دانست. در واقع کوچک بودن ابعاد و فضای داخلی لپ تاپ باعث شده که جهت جایگذاری قطعات سخت افزاری و گاها ساختار این قطعات در رایانه و لپ تاپ متفاوت باشد. البته معماری واحد پردازشی هر دو دستگاه تقریبا یکسان است، اما از نظر عملکردی دارای تفاوت هایی هستند. مطلب بهترین لپ تاپ های اچ پی را بخوانید.
کارت گرافیک لپ تاپ با پسوند M
شرکت NVIDIA به عنوان یکی از بزرگ ترین تولید کنندگان کارت گرافیک، تا سری 10 پردازنده های گرافیکی مخصوص لپ تاپ و کامپیوترهای خانگی را تولید و عرضه کرده است. تفاوت کارت گرافیک لپ تاپ با کامپیوتر، حرف M است که در نامگذاری مدل های مخصوص لپ تاپ دیده می شود. شرکت AMD هم به همین شکل عمل کرده و کارت های گرافیک PC و لپ تاپ را به همین ترتیب از یکدیگر جدا کرده است. البته امروزه حرف M حذف شده و دیگر شاهد تفاوت کارت گرافیک کامپیوتر با لپ تاپ در نامگذاری آنها نیستیم. همچنین شرکت انویدیا اخیرا اعلام کرده است که در آینده، کارت های گرافیک لپ تاپ به محصولات دسکتاپ بسیار شبیه هستند. قرار است در کارت های گرافیک لپ تاپ هم از سیلیکون های مورد استفاده در دسکتاپ استفاده شود.
خدمات تخصصی نمایندگی اچ پی : تعمیر کارت گرافیک
چرا حرف M از نام کارت گرافیک لپ تاپ حذف شد؟
همانطور که اشاره کردیم، یکی از موارد تفاوت کارت گرافیک لپ تاپ با کامپیوتر، وجود حرف M در عنوان پردازنده گرافیکی لپ تاپ بود. اخیرا این حرف حذف شده و کارت گرافیک PC و لپ تاپ از نظر ظاهری هم بسیار شبیه به هم شده اند. اما آیا می دانید دلیل حذف این حرف چه بوده است؟ این اتفاق نشان دهنده یکسان شدن عملکرد کارت گرافیک لپ تاپ و کامپیوتر است.
تا پیش از این، کارت گرافیک لپ تاپ قدرت بازدهی کمتری در مقایسه با کامپیوتر داشت. با توجه به محدودیت های ارتقا لپ تاپ برای بیشتر کاربران امکان تغییر کارت گرافیک وجود نداشت همین مسئله انتخاب بین لپ تاپ و کامپیوتر را برای افراد سخت می کرد. (لپ تاپ قابل حمل بود اما PC قدرت پردازشی و اجرایی بالاتری داشت) اما امروزه با به حداقل رسیدن تفاوت کارت گرافیک لپ تاپ با کامپیوترهای خانگی، لپ تاپ ها و به خصوص مدلهای گیمینگ، با سیستم های کامپیوتر خانگی برابری می کنند.
کارت گرافیک لپ تاپ بهتر است یا کامپیوتر؟
حالا که تفاوت کارت گرافیک لپ تاپ با کامپیوتر را دانستید، به نظر شما کدام یک بهتر است؟ شکی نیست که پردازنده گرافیکی، یکی مهم ترین معیارهای خرید لپ تاپ و رایانه هستند. اما این تنها معیار موجود نیست؛ برای خرید لپ تاپ اچ پی یا رایانه خانگی، باید مشخصات دیگر قطعات و نوع کاربری مد نظر خود را معیار انتخاب قرار دهید. در مجموع می توان گفت که امروزه تفاوت چندانی بین واحد پردازش گرافیکی لپ تاپ با کامپیوتر وجود ندارد و هر دو در مدلها و ظرفیت ها و قدرت های پردازشی متعدد تولید شده اند.
کارت گرافیک لپ تاپ چگونه کار می کند؟
کارت گرافیک شامل پردازنده گرافیکی یا همان GPU و اجزای دیگری مثل خنک کننده GPU و حافظه ای به نام VRAM و… است که عملکردی بسیار مشابه با عملکرد CPU یا همان پردازنده مرکزی سیستم های رایانه ای دارد. کاربرد کارت گرافیک در لپ تاپ نیز مانند CPU انجام محاسبات و پردازش اطلاعات خام کامپیوتری است؛ با این تفاوت که کارت گرافیک این کار را فقط بر روی داده های تصویری یا گرافیکی انجام می دهد. مجموع فعالیت های کارت گرافیک باعث افزایش سرعت کامپیوتر یا لپ تاپ در اجرای برنامههای گرافیکی سنگین و پخش باکیفیتتر و بدون تاخیر تصاویر و ویدئوها میشود.
کارت گرافیک به مادربرد کامپیوتر یا لپ تاپ که CPU روی آن قرار گرفته وصل می شود و از سویی دیگر به مانیتور هم متصل می گردد. آنگاه داده های تصویری یا گرافیکی را از CPU دریافت می نماید و پس از پردازش آن ها، خروجی محاسباتش را برای نمایش به مانیتور ارسال می کند.
نحوه کار کارت گرافیک کامپیوتر
مانند مادربرد کامپیوتر، کارت گرافیک نیز یک برد مدار چاپی است که وظیفه تولید یا رندر کردن تصاویر را در رایانه برعهده دارد و این کار را با تبدیل دیتا به سیگنالی که برای قطعات سختافزاری کامپیوتر مخصوصا مانیتور قابل فهم باشد انجام میدهد. در واقع هر چه کارت گرافیک بهتر باشد اجزای بصری کامپیوتر و هر آنچه برای انسان قابل دیدن است مثل تصاویر، فیلمها، بازیها، پاورپوینتها وضوح بهتری دارند.
پیشنهاد اچ پی سرویس: تعویض کارت گرافیک لپ تاپ
آیا می توان از کارت گرافیک دسکتاپ در لپ تاپ استفاده کرد؟
این امکان به طور کامل وجود ندارد زیرا :
- کارت گرافیک لپ تاپ یکپارچه است اما کامپیوتر با کارت گرافیک مجزا کار می کنه
- کارت گرافیک در کامپیوتر قابلیت ارتقا و یا جایگزینی دارد اما در لپ تاپ قابل تغییر نیست
- کارت گرافیک در لپ تاپ کوچکتر است در نتیجه سیستم خنک کننده کوچکتری دارد و نمی تواند به خوبی گرما را کنترل کند
- پهنای باند حافظه بیشتری نسبت به لپ تاپ ها دارد.
- مصرف برق در لپ تاپ ها کمتر از کامپیوترهای رومیزی است.
- نرخ پیکسل در کامپیوتر رومیزی بیشتر از لپ تاپ است.
- کارت گرافیک یکپارچه ارزان تر از اختصاصی است
نمایندگی لپ تاپ اچ پی همراه مشتری
نمایندگی لپ تاپ اچ پی ، در راستای تحقق اهداف مشتری مداری، خدمات حوزه فروش و تعمیر انواع مدل های این محصول را به کاربران ارائه می دهد. این مرکز با استفاده از پیشرفته ترین تکنولوژی های روز دنیا، تعمیرات تخصصی انواع لپ تاپ و نوت بوک را نیز انجام می دهد. حضور کارشناسان مجرب آی تی در این مجموعه، موجب ارتقا قابل توجه سطح کیفی خدمات تعمیری شده است. همکاران ما به واسطه تعهدی که نسبت به کاربران دارند، تلاش می کنند ضمن برطرف کردن کلیه مشکلات انواع مدل های لپ تاپ، آن را در نهایت سلامت به کاربران تحویل دهند.
نمایندگی لپ تاپ hp، به واسطه کیفیت خدماتش در بین کاربران شهرت یافته است و بسیاری از افراد، این مرکز را به عنوان گزینه اول خود برای تعمیر نرم افزاری و سخت افزاری لپ تاپ شان در نظر می گیرند. برای کسب اطلاعات بیشتر می توانید با نمایندگی اچ پی در مرکز سخت افزار ایران تماس برقرار کنید.