چرا پرینتر نمی تواند کارتریج را شناسایی کند و ارور عدم وجود کارتریج در پرینتر را می دهد؟ چرا پرینتر در حالت Ready قرار نمی گیرد؟ دلیل قفل شدن حامل پرینتر و روشن شدن دو چراغ جوهر و کاغذ به صورت همزمان چیست؟ یکی از احتمالاتی که می توان درصورت بروز هر یک از این مشکلات در پرینتر اچ پی در نظر گرفت، خراب شدن هد پرینتر است.
البته درصورتی که منشا اصلی هر یک از این مشکلات خرابی هد پرینتر باشد چاره ای جز تعویض هد پرینتر اچ پی نخواهد بود. ادامه این مطلب را از دست ندهید تا با نقش هد در پرینتر و انواع آن آشنا شوید.
کاربرد هد در پرینتر چیست؟
قبل از اینکه به سراغ بررسی علائمی که نشان می دهند زمان تعویض هد پرینتر اچ پی رسیده است برویم لازم است شما را با نقش و کاربرد هد در پرینتر آشنا کنیم. درواقع همه پرینتر های جوهر افشانی که در بازار موجود می باشند، دارای قطعه مشترکی به نام هد هستند. نقش هد در پرینتر های جوهر افشان منتقل کردن جوهر بر روی انواع کاغذ است؛ چراکه هد پرینتر دارای اتاقکی است که این اتاقک محل ذخیرهسازی جوهر است و همینطور دارای نازل های کوچکی است که جوهر را بر روی کاغذ اسپری می کنند.
قبل از اینکه پای تکنولوژی هد به پرینتر های جوهر افشان باز شود، پروسه چاپ از طریق پرس و فشار انجام می شد و در نتیجه بخشی از پرینتر در تماس مستقیم با کاغذ قرار میگرفت. از آن جایی که این فرآیند اغلب موجب خراب شدن پروسه چاپ می شد، هد های چاپی مدرن به وجود آمدند که در تماس مستقیم با مواد چاپی قرار نمی گیرند و همین مسئله موجب کاهش خرابی پروسه چاپ می شود و درنتیجه کاهش هزینه های پرینتر می شود.
با انواع هد پرینتر آشنا شوید
هد پرینتر دارای دو نوع اصلی می باشد که شامل: هد حرارتی پرینتر های جوهر افشان و هد پیزو پرینتر های جوهر افشان می باشند. تفاوت هر یک از انواع هد های پرینتر در روش اسپری کردن جوهر بر روی کاغذ است. این مسئله بدین معناست که نازل های هر یک از انواع هد های پرینتر ساختار متفاوتی دارند؛ چراکه این نازل های هد های پرینتر هستند که وظیفه اسپری کردن جوهر بر روی کاغذ را برعهده دارند. در ادامه ضمن بررسی علائم تعویض هد پرینتر اچ پی شما را با انواع هد های پرینتر های جوهر افشان آشنا خواهیم کرد.
هد حرارتی پرینتر های جوهر افشان
همانطور که از نام این مدل از هد های پرینتر جوهر افشان پیداست، هد حرارتی پرینترهای جوهر افشان برای ایجاد فشار و فشردن جوهر بر روی کاغذ، از حرارت استفاده میکنند؛ به گونه ای که هد حرارتی با استفاده از حرارت، جوهر را به جوش می آورد و موجب می شود حباب هایی از بخار جوهر ایجاد شوند.
سپس این حباب ها در طول فرآیند چاپ منفجر می شوند و نیروی لازم را به نازل هد وارد می کنند. بعد از اینکه جوهر از هد خارج شد، محفظه به سرعت سرد شده و این فرآیند از اول اجرا می شود. ویژگی مثبت هد حرارتی پرینتر این است که درصورت بروز مشکلی برای آن، امکان تعویض آن به راحتی وجود دارد و نیازی به تعویض هد پرینتر اچ پی توسط تکنسین های متخصص نیست و خودتان هم می توانید این کار را انجام دهید.
هد پیزو پرینتر های جوهر افشان
هد پیزو پرینتر های جوهر افشان بر خلاف هد حرارتی پرینترهای جوهر افشان برای خارج کردن جوهر از گرما استفاده نمی کند بلکه از لایه ای که در معرض بار الکتریکی قرار می گیرد، استفاده می کند. هد پرینتر های جوهرافشان پیزو، در هر دو فرمت کوچک و بزرگ مورد استفاده قرار میگیرند.
یک هد معمولی پیزو دارای 720 نازل برای هر رنگ است که این مسئله سرعت چاپ در پرینتر های جوهر افشان را افزایش می دهد. یکی از مهم ترین مزیت های هد های پیزو این است که با طیف گسترده ای از جوهرها سازگار می باشند؛ چراکه هد های پیزو همانطور که اشاره کردیم از گرما استفاده نمیکنند.
چه زمانی باید اقدام به تعویض هد پرینتر اچ پی کنیم؟
یکی از مهم ترین سوالاتی که برای کاربران پرینتر اچ پی درصورت بروز مشکل برای هد این دستگاه، به وجود می آید این است که آیا امکان تعمیر هد پرینتر وجود دارد یا باید به تعویض هد پرینتر اچ پی تن داد؟
پاسخ دقیق این سوال به عیب یابی هد پرینتر بستگی دارد اما با بروز یکسری علائم مانند آماده نشدن دستگاه برای چاپ یا بهتر است بگوییم قرار نگرفتن پرینتر در حالت Ready، عدم شناسایی کارتریج، قفل شدن حامل هنگام چاپ و روشن شدن همزمان دو چراغ جوهر و کاغذ و … می توان گفت که هد پرینتر سوخته است و جز تعویض آن راه دیگری وجود ندارد. با این وجود در صورت بروز هر یک از این مشکلات در پرینتر اچ پی می توانید، عیب یابی و تعویض هد پرینتر اچ پی را به نمایندگی تعمیرات پرینتر اچ پی بسپارید.