اشتراک گذاری

علت مشکل صفحه آبی در لپ تاپ چیست؟

گاهی ممکن است به هنگام روشن کردن لپ تاپ با صفحه ی آبی رنگی مواجه شوید و سپس سیستم ری استارت شود. این فرآیند می تواند تداوم یابد و کارایی اصلی لپ تاپ را مختل کند. مشکل صفحه آبی لپ تاپ خطایی است که باعث از کار افتادن سیستم و ریستارت شدن اجباری آن می شود. نام های دیگر این ارور خطای ایست یا Stop Error و BSOD مخفف Blue Screen Of Death است.

صفحات آبی اغلب به دلیل بروز مشکلاتی در سخت افزار کامپیوتر و بروز ایرادهایی در نرم افزار درایورها به وقوع می پیوندند. با پیدایش خطای Blue Screen در لپ تاپ، ویندوز با پیغام خطای توقف رو به رو شده و از کارکرد اصلی خود دور می ماند. در این مقاله به شناسایی علت آبی شدن صفحه لپ تاپ و راهکارهای رفع آن می پردازیم.

مشکل صفحه آبی در لپ تاپ

بررسی دلایل مشکل صفحه آبی یا بلو اسکرین لپ تاپ

صفحه آبی یا بلو اسکرین در لپ‌ تاپ‌ ها معمولاً ناشی از مشکلات نرم‌ افزاری یا سخت‌ افزاری است. این مشکلات می‌تواند به دلیل خطاهای سیستم‌ عامل، مشکل در تظیمات بایوس ، سنگین بودن برنامه ها ، درایورهای نادرست یا قدیمی، خرابی حافظه RAM ، مشکل در هارد دیسک، یا حتی مشکلات دمایی باشد. در برخی موارد، بدافزارها و ویروس‌ها نیز  باعث بروز این ارور بلواسکرین می شوند. به‌علاوه، مشکلات مربوط به تأمین انرژی یا نوسانات برق نیز می‌ تواند عامل دیگری باشد که منجر به نمایش صفحه آبی می ‌شود. برای حل این مشکلات، به‌روزرسانی درایورها، بررسی سلامت قطعات سخت ‌افزاری، و انجام تست‌های مختلف بر روی سیستم ضروری است.

  • مشکل در تنظیمات  BIOS

اگر به تازگی تنظیمات بایوس لپ تاپ خود را تغییر داده اید و حالا شاهد ارور صفحه آبی هستید، احتمالا بایوس را اشتباه تنظیم کرده اید. تنظیمات بایوس بسیار حساس است و اعمال تغییرات در چنین تنظیماتی خطرناک است؛ مگر اینکه بدانید دقیقاً چه کاری انجام می دهید. بد نیست که بایوس را ریستارت کنید تا مشکل صفحه آبی لپ تاپ برطرف شود.

  • سنگین بودن بازی یا برنامه اجرایی

یکی دیگر از دلایل ایجاد مشکل صفحه آبی لپ تاپ اچ پی و دیگر برندها، اجرای برنامه و یا بازی سنگین است. در این صورت تنها هنگام اجرای همان بازی یا برنامه، blue screen به نمایش در می آید. در این صورت آن برنامه یا بازی را پاک کنید تا مشکل حل شود.

  • جدا کردن حافظه ها و قطعات جانبی

گاهی مشکل صفحه آبی لپ تاپ، زمانی ایجاد می شود که قطعه ای جدید نصب شده باشد. به عنوان مثال وقتی قطعات را ارتقا داده اید و یا وسیله ای مثل هارد اکسترنال و … را به دستگاه وصل می کنید. در این حالت، یک پیام تحت عنوان Blue Screen of Death  نمایش داده می شود که نشان می دهد سخت افزار با نسخه ویندوز سازگار نیست. همچنین ممکن است خرابی قطعه سخت افزاری تازه نصب شده و یا نصب اشتباه درایور آن دلیل ایجاد مشکل و صدور ارورها باشد.

  • وجود ویروس در ویندوز

گاهی ویروسی شدن ویندوز هم باعث ایجاد مشکل صفحه آبی لپ تاپ می شود. ویروس هایی که محیط بوت را آلوده می کنند، مشکلات مختلفی را در سیستم به وجود می آورند که یکی از آنها ارور صفحه آبی است.

  • فایل های موقت

مشکل صفحه آبی لپ تاپ در برخی موارد ناشی از وجود فایل های موقت در سیستم است.

  • فایل های موقت ویندوز یا temp files گاهی موجب نمایش صفحه Bsod می شوند.
  • برای رفع مشکل در این شرایط، باید فایل های موقت را حذف کنید.
  • بدین منظور وارد بخش Settings  یا تنظیمات شده و روی قسمت System کلیک کنید.
  • از بخش سمت چپ صفحه، گزینه Storage را انتخاب کرده و روی Free up Space now کلیک کنید.
فایل های موقت سیستم دلیل صفحه آبی
  • در پنجره جدید، گزینه Temporary Windows installation files را فعال کرده و در نهایت روی Remove Files کلیک کنید.
فایل های موقت لپ تاپ دلیل بلو اسکرین
  • اختلالات سخت افزاری و خطای صفحه آبی

دلیل اصلی پیدایش مشکل صفحه آبی لپ تاپ، اختلالات سخت افزاری سیستم است. برای اطمینان از وجود خرابی های سخت افزاری می توانید  وارد بخش Device Manager ویندوز شوید. در این بخش از ویندوز سخت افزارهایی  با علامت تعجب زرد رنگ قابل مشاهده می باشند که در ساختار خود دچار خرابی هستند.  خاطرنشان می نماییم که نمایندگی رسمی اچ پی مناسب ترین گزینه ی انتخابی در راستای بازیابی اختلالات سخت افزاری لپ تاپ است. کارشناسان مجرب ما در این دپارتمان طی مراحل عیب یابی ریزبینانه کلیه ی عیوب سخت افزاری لپ تاپ های اچ پی را در سطح کیفی بی نظیری برطرف می سازند.

  • ناکارآمدی هارد دیسک

یکی دیگر از دلایل ایجاد مشکل صفحه آبی در لپ تاپ ایرادات مرتبط با ساختار هارد دیسک لپ تاپ است. برای  حل عیوب هارد دیسک بررسی سلامت سخت افزاری آن، تمیزی اتصالات سوکت مربوطه و نیز فرمت کردن هارد دیسک حائز اهمیت است که باید مورد توجه قرار گیرد.

  • خرابی رم لپ تاپ

مشکلات سخت افزاری رم که معمولا با نمایش خطای Exception Fatal Error همراه می گردند از دیگر دلایل پیدایش خطای Blue Screen در لپ تاپ هستند که نیازمند بررسی های ویژه ی کارشناسان حوزه ی تعمیرات می باشند.

خرابی رم لپ تاپ و خطای صفحه ابی
  • حمله ویروس های بدافزارهای گوناگون

عامل بزرگ دیگر در ایجاد ارور صفحه آبی، ویروس‌ها هستند. جهت حفظ سلامت و کارایی دستگاه خود، استفاده از آنتی ویروس های معتبر و فعال را برای جلوگیری از ویروسی شدن لپ تاپ جدی بگیرید.

  • عدم نصب صحیح نرم افزارهای لپ تاپ

همواره دقت کنید که مراحل نصب نرم افزارها را به طور کاملا صحیح طی کرده باشید تا از پیدایش خطای Blue Screen در لپ تاپ جلوگیری شود. هر گونه کاستی در مراحل راه اندازی نرم افزارهای پیشرفته، می تواند باعث نمایش صفحه آبی لپ تاپ باشد.

  • از کار افتادن فن لپ تاپ و خطای بلو اسکرین

گرم شدن بیش از حد قطعات لپ تاپ علاوه بر آسیب‌رسانی موضعی به سخت‌افزارها، عمر آن‌ها را نیز کوتاه می‌کند و حتی ممکن است باعث تاثیرات منفی بر روی نحوه ی اجرای نرم افزارهای سیستم شود. بنابراین ناکارآمدی فن لپ تاپ خود را در اسرع وقت مرتفع نمایید تا لپ تاپ در سطح کیفی مناسبی به فعالیت بپردازد.

رفع مشکل خطای صفحه آبی در لپ تاپ

  • ریست کردن ویندوز

ریست کردن ویندوز راه حلیست که می تواند در بسیاری از مواقع مشکل صفحه آبی لپ تاپ را از میان ببرد. این کار تمام بخش های نرم افزاری سیستم را مجددا احیا خواهد کرد. بیشتر فایل‌های موجود در لپ تاپ در این فرآیند دست نخورده باقی خواهند ماند. اما بهتر است پیش از ریست کردن ویندوز از اطلاعات خود بکاپ تهیه کنید.

برای انجام ریست ویندوز مسیر زیر را دنبال کنید:

  • Settings > Update and Security > Recovery.
  • پایین صفحه Reset this PC را انتخاب کنید. با انجام این عمل، سیستم ری استارت خواهد شد.
ریست کردن ویندوز و رفع مشکل بلو اسکرین
  • به روزرسانی درایورها

یکی دیگر از راه ‌حل‌های رفع مشکل صفحه آبی لپ تاپ  به روزرسانی درایورهای قدیمی سیستم است. البته در ویندوز 10 درایورهای قدیمی به ندرت مسبب بروز خطای صفحه آبی هستند. به روزرسانی درایورها در ویندوز 10  به صورت خودکار انجام می‌شود.

  • با این حال می توانید لیست درایورهای به روز شده را در قسمت Update & Security پنل Settings مشاهده کنید و آن دسته از درایورهای لپ تاپ hp که آپدیت نشده اند را به روز کنید.
به روزرسانی درایورها رفع مشکل صفحه آبی
  • ریست کردن تنظیمات BIOS/UEFI

بایوس از تراشه‌های مهم و اصلی مادربرد است. این قطعه ممکن است گاهی دچار تداخلات تنظیماتی شود و عملکرد سیستم رایانه ای را مختل کند.

  • برای رفع چنین اتفاقاتی می‌توانید با فشار دادن کلید Del یا F2 هنگام روشن کردن کامپیوتر، وارد تنظیمات بایوس شوید.
  • در منوی مشاهده شده، گزینه ی ریست را بیابید و انتخابش کنید تا تنظیمات BIOS  به طور کامل ریست شود.
  • این کار نقش به سزایی در از بین بردن صفحه ی آبی خواهد داشت.
  • جهت کسب راهنمایی های بیشتر در راستای انجام هر یک از راهکارهای ذکر شده با کارشناسان ما در نمایندگی اچ پی تماس حاصل فرمایید.

متداول‌ ترین کدهای خطا در صفحه آبی لپ تاپ

در سیستم ‌های ویندوز، خطا های صفحه آبی یا Blue Screen of Death (BSOD) به دلایل مختلفی رخ می ‌دهند و به کاربران اطلاعاتی درباره مشکلات سیستم می‌ دهند. برخی از این کد های خطا، مشکلات ساده‌ای هستند که به راحتی برطرف می شوند، در حالی که برخی دیگر مشکلات پیچیده‌ تری را نشان می‌دهند. در ادامه به برخی از رایج‌ترین کدهای خطای صفحه آبی لپ‌تاپ‌ها می‌پردازیم:

  • VIDEO_TDR_TIMEOUT_DETECTED

این خطا به مشکلات مرتبط با پردازش گرافیکی مربوط می ‌شود. وقتی پردازشگر گرافیکی (GPU) نتواند به درستی با سیستم ارتباط برقرار کند یا درایور های آن به‌روز نباشند، این خطا ظاهر می ‌شود. احتمال دارد آداپتور نمایشگر شما به حد مجاز خود رسیده باشد یا به دلیل خرابی درایور، این مشکل پیش آید.

  • PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA

این کد خطا زمانی ظاهر می‌شود که یک فرآیند سیستمی سعی کرده به آدرسی در حافظه دسترسی پیدا کند که وجود ندارد. این مشکل به دلیل خرابی درایور ها، آسیب‌دیدگی RAM یا مشکلات دیگر سخت ‌افزاری به وجود می‌آید. برای حل این مشکل،   نیاز به بررسی درایور ها و وضعیت حافظه سیستم دارید.

  • SYSTEM_SERVICE_EXCEPTION

این خطا به دلیل مشکلات در درایورها یا فرآیندهای سیستمی به وجود می‌آید. ممکن است فایلی از سیستم آسیب دیده باشد یا درایوری ناسازگار با سیستم عامل در حال اجرا باشد. برای رفع این مشکل، درایورها به‌روز شوند و سیستم به‌طور کامل بررسی شود.

  • DPC_WATCHDOG_VIOLATION

وقتی درایور دستگاه قدیمی باشد یا با سیستم ناسازگار شود، این خطا رخ می دهد. همچنین گاهی اوقات این مشکل به دلیل خرابی فایل‌های سیستم یا تنظیمات نادرست به وجود می‌آید. برای رفع این مشکل، به‌روزرسانی درایورها و بررسی فایل‌های سیستم ضروری است.

  • NTFS_FILE_SYSTEM

در این خطا بخشی از هارد دیسک خراب شده است. این مشکل بیشتر زمانی رخ می‌ دهد که هارد دیسک قدیمی باشد یا آسیب دیده باشد. برای رفع این مشکل، اسکن و تعمیر دیسک بخش‌ های آسیب ‌دیده را شناسایی کرده و آن‌ها را اصلاح می کند.

  • DATA_BUS_ERROR

این کد خطا به مشکلات سخت‌ افزاری اشاره دارد و نشان‌دهنده آسیب یا ناسازگاری یکی از قطعات سیستم است. این مشکل به دلیل نصب نادرست یا ناسازگاری قطعات سخت‌ افزاری مانند رم یا مادربرد رخ می ‌دهد. برای رفع این خطا، باید سیستم سخت ‌افزاری به‌دقت بررسی شود.

تعمیرات لپ تاپ اچ پی

اچ پی برند محبوبی در طراحی و تولید لپ تاپ های باکیفیت و کاربردی است. اما این کیفیت ساخت بالا مصون از خرابی نبوده و امکان دارد گاهی به مشکلات و تداخلات سخت افزاری و نرم افزاری مختلفی دچار شود. نمایندگی رسمی اچ پی مجموعه ی مجاز و ایمنی است که می تواند کیفیت لپ تاپ های معیوب را در مدت زمان کوتاهی بازیابی نماید.

این مجموعه در راستای ارائه ی خدمات تعمیراتی انواع لپ تاپ های قدیم و جدید برند اچ پی به فعالیت می پردازد. خاطرنشان می نماییم که کلیه ی امور مرتبط با تعمیرات لپ تاپ اچ پی تحت نظر کارشناسان ماهر شکل گرفته و براساس پارامترهای اصولی و استاندارد عرضه می شوند.