اشتراک گذاری

4 دلیل شایع کند شدن لپ تاپ به همراه راهنمای رفع مشکلات

چرا سرعت لپ تاپ کند شده است؟ کند شدن لپ تاپ هم می‌تواند به دلایل نرم‌افزاری باشد و هم به دلایل سخت‌افزاری. برخی از مهم‌ترین دلایل نرم‌افزاری که در بروز این مشکل دست دارند شامل: اجرا همزمان چندین برنامه روی لپ تاپ، ویروسی شدن لپ تاپ و پراکندگی داده‌ها و اطلاعات بر روی هارد می باشند؛ و اما مهم‌ترین دلیل سخت‌افزاری که موجب کاهش سرعت لپ تاپ می‌شود، خراب شدن هارد لپ تاپ می‌باشد. ادامه این مطلب را دنبال کنید تا بیشتر با دلایلی که موجب کاهش بازدهی لپ تاپ می‌شوند، آشنا شوید.

بررسی دلایل کند شدن لپ تاپ HP

  • اجرا همزمان چندین برنامه روی لپ تاپ

رایج‌ترین مشکلی که موجب کند شدن لپ تاپ اچ پی می‌شود، اجرا همزمان چندین برنامه روی لپ تاپ است؛ چراکه هر یک از برنامه‌هایی که بر روی لپ تاپ اجرا می‌شوند، بخشی از پردازش پردازنده را به خود اختصاص می‌دهند و همین مسئله موجب می‌شود CPU به طور همزمان درگیر چندین نرم‌افزار باشد و عملکرد لپ تاپ کند شود؛ با این وجود توصیه می‌شود که برای خلاص شدن از شر مشکل کاهش سرعت لپ تاپ، تنها نرم‌افزاری که به آن نیاز دارید را بر روی سیستم خود اجرا کنید و برنامه‌های بلااستفاده را ببندید.


  • ویروسی شدن لپ تاپ

ویروس‌ها دومین عامل کند شدن لپ تاپ هستند؛ چراکه عملکرد این سیستم را با تداخل همراه می‌سازند و موجب می‌شوند که برنامه‌ها یا اصلا بر روی لپ تاپ اجرا نشوند یا به کندی اجرا شوند؛ با این وجود بهتر است یک آنتی‌ ویروس اورجینال بر روی سیستم خود نصب کنید و آن را ویروس‌کشی کنید. اینگونه می توانید از شر ویروس‌ها و کندی سرعت سیستم خلاص شوید. توجه داشته باشید که اکثر اوقات ویروس‌ها همراه با نصب بدافزارها راهی سیستم شما می‌شوند؛ بنابراین سعی کنید از وب سایت‌های معتبر نرم‌افزارهای مورد نیاز خود را دانلود کرده و بر روی سیستم خود نصب کنید.

کند شدن لپ تاپ
  • پراکندگی داده‌ها و اطلاعات روی هارد

هارد لپ تاپ از چندین و چند بخش تشکیل شده است که به هر یک از آن‌ها یک سکتور گفته می‌شود. زمانی که اطلاعات و داده‌های جدیدی را بر روی سیستم خود ذخیره می‌کنید، ویندوز داده‌های جدید را در آن سکتور از هارد که فضای خالی داشته باشد، قرار می‌دهد. گاهی‌اوقات ممکن است بخشی از داده‌ها در یک سکتور هارد جا شوند و بخش دیگری از آن‌ها در سکتور بعدی هارد به دلیل کمبود فضا، ذخیره شوند. اینجاست که داده‌ها و اطلاعات بر روی هارد دچار پراکندگی می‌شوند و همین پراکندگی داده‌ها می‌تواند موجب کند شدن لپ تاپ شود؛ چراکه بعد از ذخیره اطلاعات بر روی لپ تاپ، هر بار که بخواهید به آن‌ها دسترسی پیدا کنید، ویندوز باید زمان بیشتری برای جستجو و پیدا کردن داده‌های پراکنده بر روی هارد بگذارد؛ به همین دلیل به نظر می‌رسد که کمی سرعت لپ تاپ کند شده است.

خوشبختانه راه‌حلی برای رفع این مشکل وجود دارد و آن هم استفاده از ابزار Disk Defragment است؛ که با استفاده از این ابزار می‌توانید پراکندگی داده‌ها بر روی هارد را برطرف کرده و سرعت لپ تاپ را افزایش دهید. برای دسترسی به این ابزار تنها کافیست که عبارت Defrag را در منوی سرچ ویندوز جستجو کنید و در نتایج جستجو گزینه Defragment and Optimize Drivers را انتخاب کنید. سپس درایوری که قصد دیفرگ کردن آن را دارید انتخاب کنید و درنهایت روی گزینه Optimize کلیک کنید.


  • خراب شدن هارد لپ تاپ

یک عامل سخت‌افزاری هم وجود دارد که موجب کند شدن لپ تاپ می‌شود که آن هم خراب شدن هارد لپ تاپ است. اگر پس از وارد شدن ضربه به لپ تاپ خود شاهد کند شدن شدید سرعت آن بودید باید به سلامت هارد آن شک کنید. از آن‌جایی که هارد لپ تاپ از قطعات مکانیکی تشکیل شده است در برابر ضربه و نوسان برق آسیب‌پذیر است؛ به همین دلیل باید خیلی مراقب لپ تاپتان باشید تا هارد آن در اثر ضربه دچار مشکل نشود؛ چراکه در این صورت تمامی اطلاعاتی که بر روی لپ تاپ خود ذخیره کرده‌اید پاک می‌شوند.