اشتراک گذاری

تعمیر لپ تاپ آب خورده

آب خوردگی لپ تاپ یکی از بدترین اتفاقاتی است که ممکن است برای کاربران این دستگاه ها اتفاق بیفتد. در نتیجه تعمیر لپ تاپ آب خورده بدون شک جزو اصلی ترین خدمات تعمیراتی است که در مراکز تعمیر لپ تاپ انجام می شود، چراکه این اتفاق بسیار رایج است. زمانی که کاربران هنگام کار با لپ تاپ مشغول خوردن مایعات هستند، ریختن تصادفی مایعات روی لپ تاپ اجتناب ناپذیر است.

در این شرایط ابتدا باید یک سری اقدامات اولیه را برای نجات لپ تاپ و موثر بودن تعمیر کردن آب خوردگی لپ تاپ انجام داد تا در ادامه با مراجعه به یک مرکز تعمیرات تخصصی، دستگاه مورد نظر را تعمیر کرد. اهمیت این اقدامات اولیه کمتر از تعمیرات تخصصی دستگاه نیست، چرا که به میزان زیادی در جلوگیری از گسترش آسیب بیشتر به لپ تاپ موثر است. در ادامه این مطلب با ما باشید تا به بررسی نحوه تعمیر لپ تاپ آب خورده بپردازیم.

تعمیر لپ تاپ آب خورده

هزینه تعمیر لپ تاپ آب خورده

از اصلی ترین سوالاتی که در زمان آب خوردگی لپ تاپ به ذهن کاربران می آید این است که هزینه تعمیرات این دستگاه ها در صورت آب خوردگی چقدر است. در پاسخ باید گفت برآورد هزینه ها تا حدود زیادی به اقدامات اولیه کاربران و میزان آبی که به درون لپ تاپ نفوذ کرده است بستگی دارد. انجام اقداماتی مانند کار کردن با لپ تاپ و روشن نگه داشتن آن، به برق بودن لپ تاپ، استفاده از روش های غیر اصولی مانند قرار دادن لپ تاپ در کیسه برنج یا استفاده از باد سشوار برای خشک کردن لپ تاپ قطعا هزینه های بسیار بیشتری به بار می آورد.

از طرفی بسته به اینکه چه میزان آب و رطوبتی به درون لپ تاپ نفوذ کرده و کدام قطعات آسیب دیده است، هزینه تعمیر لپ تاپ آب خورده متفاوت است. هر چقدر تعداد قطعات آسیب دیده یا سوخته در لپ تاپ بیشتر و حساس تر باشند، قطعا هزینه تعمیر کردن آب خوردگی لپ تاپ نیز بیشتر است. برای مثال ممکن است ال سی دی لپ تاپ یا مادربرد لپ تاپ دچار آسیب شده باشد که در این شرایط هزینه تعمیرات قطعا بالاست.

هنگام آب ریختن روی لپ تاپ چه کنیم؟

همانطور که ابتدا نیز به آن اشاره شد اقدامات اولیه ای که در زمان آب خوردگی لپ تاپ باید انجام دهیم تاثیر زیادی در نتیجه بخش بودن مراحل بعدی تعمیر لپ تاپ آب خورده خواهد داشت. در اولین اقدام در صورت آب خوردگی لپ تاپ باید دستگاه را خاموش کرد و آن را از برق کشید. اینکارها را باید بسیار سریع و به موقع انجام دهید تا از آسیب دیدن هر چه بیشتر لپ تاپ در اثر آب خوردگی جلوگیری نمایید. حتی بهتر است در صورت امکان باتری لپ تاپ را هم از آن جدا کنید. سپس تا جای ممکن و بدون اینکه فشاری به لپ تاپ وارد بیاورید تا جای ممکن خیسی روی آن را بگیرید و قطرات آب را با یک حوله تمیز و خشک بگیرید.

توجه داشته باشید که از پخش کردن بیشتر آب روی دستگاه خودداری کنید. اقدام مهم بعدی این است که در صورت داشتن مهارت کافی شاسی لپ تاپ را باز کرده تا قطعات داخلی در صورت نفوذ مایعات سریع تر خشک شوند. البته قطعا انجام اینکار به مهارت و دقت زیادی احتیاج دارد و در صورت نداشتن تجربه ای در این خصوص قطعا نباید لپ تاپ را باز کرد. نکته مهم بعدی اینکه لپ تاپ آب خورده را تا حد امکان ثابت نگه دارید و زیاد آن را تکان ندهید. تکان دادن زیاد لپ تاپ موجب پخش شدن هر چه بیشتر آب در دستگاه شده و ممکن است به سایر قطعات نیز نفوذ کند. در قدم نهایی باید برای تعمیر لپ تاپ آب خورده، دستگاه را به یک مرکز تعمیراتی معتبر ببرید.

آب خوردگی لپ تاپ

مراحل تعمیر لپ تاپ با مشکل آبخوردگی

بعد از اینکه لپ تاپ آب خورده را برای تعمیرات و عیب یابی به یک مرکز تعمیرات تخصصی ببرید، تعمیرکاران در اولین اقدام دستگاه را باز کرده و میزان نفوذ آب و آسیب وارد شده به قطعات را بررسی می کنند. قبل از هر چیزی تعمیرکار از روش های حرفه ای و ابزارهای تخصصی برای خشک کردن کامل لپ تاپ استفاده می کند تا مطمئن شود آب خوردگی دستگاه بیش از این به لپ تاپ خسارت وارد نخواهد کرد. یکی از مهمترین کارهایی که برای تعمیر لپ تاپ آب خورده انجام می شود تعمیر کیبورد لپ تاپ است. 

خصوصا اینکه کیبورد به صفحه نمایش متصل است و در صورت روشن بودن دستگاه ریسک آسیب به ال سی دی نیز بالا می رود. در نتیجه باید کیبورد را کاملا خشک کرد و در صورتی که در کارکردن آن مشکلی وجود داشت، تعمیرات مورد نیاز را انجام داد. سایر خدمات تعمیراتی بسته به سطح آسیب وارد شده به قطعات سخت افزاری لپ تاپ ارائه می شود. برای مثال ممکن است رطوبت به مدارها، کابل ها و سیم کشی های داخلی را سولفاته کرده و موجب آسیب به آنها شده باشد. در این شرایط ترمیم مدارها یا تعویض آنها چاره کار است. در برخی موارد نیز به تعویض قطعاتی مانند برد لپ تاپ نیاز است.