رم دو کاناله، قابلیتی است که به سیستم اجازه می دهد ضمن استفاده از دو کانال، سرعت انتقال بین رم و پردازنده را افزایش دهد. سیستم هایی که از دو کانال رم و یا بیشتر استفاده می کنند، کمتر با مشکلاتی همچون کاهش سرعت اجرای برنامه ها مواجه می شوند. در ادامه این مقاله، نکاتی را در مورد رم دو کاناله ارائه می دهیم تا با این تکنولوژی بیشتر آشنا شوید.
همچنین تاثیر این نوع رم بر عملکرد کامپیوتر را بررسی می کنیم تا در صورت تمایل، از آن برای افزایش سرعت سیستم خود استفاده کنید. برای دریافت اطلاعات و خدمات تخصصی تر در این زمینه با تیم تعمیر لپ تاپ در نمایندگی اچ پی مرکز سخت افزار ایران تماس بگیرید.
رم دو کاناله چیست؟
پیش از آن که تاثیر رم دو یا چند کاناله بر عملکرد رایانه را بررسی کنیم، بد نیست که با ماهیت این نوع رم آشنا شوید. معمولا در راهنماهای راه اندازی کامپیوتر، توصیه می شود که کاربران از حالت دو کاناله برای رم استفاده کنند. در این حالت، مسیرهای ارتباطی بین حافظه رم و پردازنده بیشتر است و در نتیجه، انتقال داده ها با سرعت بالاتری انجام می شود.
رم یا حافظه دسترسی تصادفی، یک حافظه کوتاه مدت است که داده های مربوط به برنامه ها و وب سایت های مختلف، در آن ذخیره می شوند. هرچه فضای رم بیشتر باشد، می توانید برنامه های بیشتری را به صورت هم زمان اجرا کرده و با آنها کار کنید، بدون این که سرعت سیستم کاهش پیدا کند؛ این همان کاری است که رم دو کاناله انجام می دهد.
انتخاب و خرید رم دو کاناله
اگرچه حالا با ماهیت رم دو کاناله و تاثیری که بر عملکرد سیستم کامپیوتر می گذارد آشنا هستید، باید در مورد نحوه انتخاب و خرید آن هم اطلاعاتی داشته باشید.برای استفاده از رم های دو کاناله، باید اول مطمئن شوید که مادربرد سیستم شما از کانال های بیشتر پشتیبانی می کند. درواقع برای بهره مندی از مزایای این حالت،مادربرد باید حداقل دارای دو اسلات رم با قابلیت پشتیبانی از این مشخصه باشد.
البته بیشتر مادربردهایی که در سالهای اخیر تولید شده اند، به ویژه مدل های مورد استفاده در کامپیوتر، اسلات های چندگانه دارند که می توان به راحتی و بدون محدودیت، از چند رم در آنها استفاده کرد. دقت داشته باشید که بهتر است هر دو حافظه از نظر ظرفیت، سرعت و میزان تاخیر یکسان باشند.برای به حداقل رساندن سردرگمی، بهتر است جفت رمهای ارائه شده را از یک شرکت خریداری کنید؛ به این ترتیب، با مشکلاتی ناشی از عدم هماهنگی بین رم ها مواجه نخواهید شد.