روی سرورهای اچ پی یک سری چراغ وجود دارد که هریک از آنها نشان دهنده یک وضعیت به خصوص در این دستگاه ها هستند. دانستن معنی چراغ های سرور اچ پی می تواند به کاربران در خصوص شرایط متفاوت این دستگاه ها اطلاع رسانی کند تا به این ترتیب کاربران بتوانند مشکلات و ایرادهایی که در این سرورها وجود دارند را شناسایی کرده و دستگاه را عیب یابی کنند. بررسی وضعیت چراغ های سرور hp نه تنها برای کاربران مفید است، بلکه حتی می تواند به تعمیرکاران و کارشناسان این دستگاه ها نیز برای عیب یابی دقیق تر سرورهای اچ پی کمک کند.
این چراغ ها در واقع ال ای دی هایی هستند که به صورت یک مجموعه روی مادربرد قرار می گیرند و به عنوان نشان گرهایی برای مشخص کردن شرایط داخلی سرور کاربرد دارند. می توان بر اساس شرایطی که این چراغ ها دارند مشخص کرد که آیا سرور سالم است یا این که باید آن را تعمیر کرد. در این مقاله به بررسی کامل معنی چراغ های سرور اچ پی می پردازیم.
نحوه بررسی معنی چراغ های سرور اچ پی
برای بررسی وضعیت چراغ های سرور اچ پی ابتدا باید انواع چراغ های روی دستگاه را شناخت و سپس شرایط چراغ ها را بررسی کرد. در یک نگاه کلی زمانی که چراغ ها چشمک نمی زنند و رنگ آنها سبز است، معمولا نشان دهنده در سلامت بودن سرور است. در واقع نورها مشخص می کنند که شرایط سرور و بخش های مختلف آن در چه حالتی است.
علاوه بر رنگ نکته دیگری که در بررسی معنی چراغ های سرور اچ پی باید در نظر گرفت این است که چراغ ها مربوط به کدام بخش از دستگاه هستند. برای مثال برخی از چراغ ها نشان دهنده عملکرد سیستم برق سرور هستند و برخی دیگر هم اختصاصا سلامت سرور را نشان می دهند. چراغ های UID و چراغ های کارت شبکه از دیگر چراغ هایی هستند که روی سرور قرار دارند و می توان با بررسی شرایط آنها، وضعیت عملکرد سرور را نیز بررسی کرد.
بررسی چراغ های سیستم برق سرور
دسته مهمی از چراغ های روی سرور مربوط به عملکرد سیستم برق دستگاه است. از آنجایی که سیستم برق اهمیت زیادی در سرورها دارد با دانستن معنی چراغ های سرور اچ پی که مربوط به سیستم برق است می توان شرایط دستگاه را مشخص کرد. زمانی که چراغ مربوط به سیستم برق در حالت سبز و به صورت ثابت باشد به این معنی است که سرور روشن است و در حال کار است. اگر همین چراغ سبز شروع به چشمک زدن کند به این معنی است که برق به صورت متوالی در سرور جریان دارد.
زمانی که چراغ مربوط به سیستم برق سرور به رنگ کهربایی و به صورت ثابت باشد به این معنی است که سیستم در حالت آماده باش قرار دارد. رنگ نارنجی چراغ برق سرور نیز به معنی قطع بودن برق دستگاه است. در نتیجه اگر رنگ این چراغ نارنجی باشد می توان تشخیص داد که سرور دچار مشکل شده و به تعمیرات تخصصی نیاز دارد. در نهایت این که اگر این چراغ هیچ نوری ساطع نکند به این معنی است که سرور خاموش است.
بررسی چراغ های مربوط به سلامت سرور
چراغ های سلامت سرور دسته دیگری از ال ای دی های مهم روی سرور است که باید معنی آنها را دانست. در بررسی معنی چراغ های سرور اچ پی در این حالت باز هم با سه رنگ سبز، نارنجی و کهربایی مواجه هستیم. اگر این چراغ رنگ سبز و ثابت داشته باشد به این معنی است که سرور کاملا سالم است و عملکرد آن نرمال است. اگر این چراغ سبز به حالت چشمک زن باشد یعنی دستگاه مجددا در حال راه اندازی است. رنگ کهربایی و ثابت نیز به این معنی است که سیستم در حالت آماده باش قرار دارد.
اما اگر رنگ چراغ سلامت سرور کهربایی و در حالت چشمک زن باشد می توان تشخیص داد که احتمالا سیستم در حال تخریب است. اگر رنگ چراغ سلامت سرور قرمز رنگ و در حالت چشمک زن باشد نیز می توان گفت که سرور در شرایط بسیار بدی قرار دارد و باید به صورت تخصصی عیب یابی شود. احتمال این که برای رفع مشکلات به وجود آمده به تعمیر سرور اچ پی نیاز باشد بسیار بالاست.
چراغ های سرور اگر در دستگاه روی پنل جلویی قرار داشته باشند می توانند به سیستم برق دستگاه نیز مربوط شوند. در بررسی وضعیت چراغ های سرور hp اگر این چراغ ها در حالت سبز خاموش قرار داشته باشند و سرور نیز روشن نشود، می توان نتیجه گرفت که سیستم برق آن قطع شده یا این که در اتصال به منبع تغذیه مشکلی به وجود آمده است.
بررسی وضعیت چراغ های UID روی سرور اچ پی
چراغ های UID یا سروریاب دسته دیگر چراغ هایی هستند که باید در بررسی معنی چراغ های سرور اچ پی به آنها پرداخت. کاربرد این چراغ ها شناسایی یک سرور خاص در مرکز داده است. چراغ های UID که روی سرورهای اچ پی قرار دارند دو نشانگر است که یکی در پنل جلویی و دیگری در پنل پشتی قرار دارد. بررسی شرایط این چراغ ها می تواند در عیب یابی و شناسایی مشکلات سرور نقش مهمی داشته باشد.
برای مثال اگر سرور روشن نمی شود این چراغ می تواند شرایط سلامت سرور را گزارش دهد. اگر رنگ آن آبی ثابت باشد یعنی دکمه UID فعال است. اگر این چراغ در حالت چشمک زن و به رنگ آبی باشد به این معنی است که سرور در حال مدیریت از راه دور است. خاموش بودن این چراغ ها نیز به معنی خاموش بودن و غیر فعال بودن سیستم است.
برای کالیبره کردن پرینتر لیزری می توانید از این مطلب کمک بگیرید.
معنی چراغ های سرور اچ پی مربوط به کارت شبکه
یک سری از چراغ هایی که روی سرور اچ چی قرار دارند به کارت شبکه مربوط می شوند. این چراغ ها نیز اگر به رنگ سبز ثابت باشند به این معنی است که کارت شبکه به سرور وصل است و مشکلی در این خصوص وجود ندارد. اگر همین چراغ سبز در حالت چشمک زن باشد یعنی شبکه فعال است.
در نهایت اگر چراغ مربوط به کارت شبکه خاموش باشد و رنگی از آن ساطع نشود یعنی شبکه غیر فعال است. به این ترتیب بررسی معنی چراغ های سرور اچ پی مربوط به کارت شبکه می تواند کاربران را فعال بودن یا نبودن شبکه مطلع کند.