وجود پودر پرینترهای لیزری در محیط های دفتری و تاثیر نامطلوب پودر پرینترهای لیزری بر بدن انسان ، سوالات فراوانی را برای افراد شاغل در این دفاتر ایجاد کرده است. پودر تونر پرینتر لیزری در ابتدا از مخلوط کربن, اکسید آهن و قند ساخته می شد؛ اما بعدها برای بازدهی بیشتر از مخلوط ذرات کربن و پلیمر برای ساخت تونر با اندازه ۸ تا ۱۰ میکرومتر برای چاپ ۶۰۰ نقطه در اینچ بر روی کاغذ استفاده شد.
در زمان تعویض و یا افزودن پودر به کارتریج، و یا در زمان کارکرد دستگاه، احتمال نفوذ پودر پرینترهای لیزری در هوا و تنفس آن و یا برخورد آن با پوست و چشمان ما وجود دارد. در این لحظات است که نگرانی ما از سمی بودن و آثار مخرب این پودر بیشتر هم می شود. برای پاسخ به این سوالات، آزمایشاتی انجام شده است تا میزان تاثیر مخرب پودر پرینترهای لیزری بر بدن انسان سنجیده شود.
پیشنهاد سایت: آیا پودر پرینترهای لیزری سرطان زاست؟
تاثیر نامطلوب پودر پرینترهای لیزری بر بدن انسان و ریه ها
با هدف بررسی تاثیر نامطلوب پودر پرینترهای لیزری بر بدن انسان ، مطالعات انجام شده بر روی موشها نشان داده است که موش هایی که در معرض میزان کمی از تونر (پودر پرینتر های لیزری) قرار گرفته اند، تقریباً با هیچ عارضه ای مواجه نشدند. اما موش هایی که در معرض حجم بیشتری قرار گرفته اند در ناحیه ریه دچار مشکل شده اند (مقداری بسیار بیشتر از آنکه یک فرد شاغل در دفاتر کاری می تواند در معرض آن قرار بگیرد).
این نتایج بیانگر این مطلب نیز هستند که با توجه به حجم پودر موجود در دفاتر، احتمال آسیب به آنها بسیار کم است. بطور کلی آزمایشات حاکی از آن است که پور پرینترهای لیزری ماده ای سمی محسوب نمی شود؛ اما در نهایت می توان گفت تنفس پودر برای افرادی با بیماری های تنفسی مثل آسم و برونشیت مضر خواهد بود.
برای کسب اطلاعات بیشتر بخوانید: نحوه تمیز کردن پرینتر لیزری اچ پی
آیا تونر برای چشم ها و پوست مضر است؟
این مطلب که تونر پرینتر لیزری سمی نیست، به معنای ایمن بودن آن هم نیست. علاوه بر خطرات ناشی از ورود تونر به ریه ها، نفوذ ذرات پودر پرینتر لیزری به چشم بسیار حائز اهمیت است. دستورالعمل های موجود در این زمینه نشان دهنده این مطلب است که در صورت تماس پودر تونر با چشم و یا پوست بدن شما، اولین اقدام شستشوی چشم و پوست است. تماس تونر با چشم و پوست می تواند موجب احساس آزار دهنده ای شود اما این تاثیر در فرد شدید نیست. بنابراین می توان گفت که در بررسی تاثیر نامطلوب پودر پرینترهای لیزری بر بدن انسان ، تاثیرات منفی این ماده روی پوست هم ثابت شده است.
درمورد ایرادات پرینتر مطالعه کنید: چرا پرینتر سیاه چاپ می کند؟
آیا پودر کارتریج سرطان زاست؟
علاوه بر تاثیرات تونر بر روی پوست در کوتاه مدت، بسیاری نگران تاثیرات آن در طولانی مدت هستند. این سوال ذهن برخی را درگیر کرده است که آیا تنفس پودر تونر می تواند موجب بروز بیماری های سختی مانند سرطان شود؟ خوشبختانه پودر پرینترهای لیزری، در لیست مواد دارای کارسینوژن (Carcinogen) نیست. کارسینوژن ها موادی هستند که می توانند موجب بروز تغییرات در دی ان ای (DNA) سلول ها شده و در نهایت موجب تکثیر گونه های سرطانی شوند. برای افراد شاغل در دفاتر، میزان پودر پرینترهای لیزری به حدی است که خطر قابل ذکری در قبال بروز بیماری های مزمن مانند سرطان ایجاد نمی کند. با این حال باید مراقب تاثیر نامطلوب پودر پرینترهای لیزری بر بدن انسان بود.
سخن آخر
اگرچه خطر دست زدن به کارتریج های تونر بسیار کم است ، اما هنوز هم می توانید اقدامات احتیاطی ابتدایی را انجام دهید. این پیشنهادات ساده می تواند به طور قابل توجهی احتمال تحریکات خفیف ناشی از تماس تصادفی با تونر را کاهش دهد. استفاده از دستکش هنگام تعویض کارتریج های تونر بهترین راه برای جلوگیری از تماس تونر با پوست دستان شما هنگام دست زدن به این محصول و مضرات شارژ کارتریج است.
همانطور که قبلاً ذکر شد ، تماس پوستی ممکن است باعث تحریک خفیف شود اما بعید به نظر می رسد شدید باشد. استفاده از ماسک کاغذی روی دهان و بینی و همچنین استفاده از عینک ایمنی ساده از دیگر اقدامات احتیاطی ایمنی است که ممکن است بخواهید انجام دهید. این موارد می توانند از ورود تونر چاپگر به مجاری تنفسی یا چشم جلوگیری کنند. علی رغم احتمال کم آسیب تونر به بدن و غیر سمی بودن آن ، این اقدامات ایمنی اضافی ممکن است به آرامش ذهن شما کمک کند.