اشتراک گذاری

دلیل داغ شدن لپ تاپ اچ پی چیست و چگونه می توان این مشکل را حل کرد؟

آیا با مشکل داغ شدن بیش از حد لپ تاپ اچ پی مواجه شده اید؟ گاهی اوقات باید دلیل اصلی بروز این مشکل را در اختلالات نرم افزاری مانند: نصب نرم افزارهای سنگین و آپدیت نکردن درایورهای لپ تاپ یافت و گاهی اوقات هم باید به خرابی فن لپ تاپ، CPU یا باتری آن شک کرد. اگر لپ تاپ شما زمانی که با آن کار می کنید، بیش از حد داغ می کند ادامه این مطلب را از دست ندهید تا ضمن آشنایی با دلیل داغ شدن لپ تاپ با راهکارهای حل این مشکل نیز آشنا شوید.

داغ شدن لپ تاپ اچ پی

دلیل داغ شدن لپ تاپ HP

مسدود شدن منافذ ورود و خروج هوا لپ تاپ

شایع ترین دلیل داغ شدن لپ تاپ اچ پی، مسدود شدن منافذ ورود و خروج هوا لپ تاپ است. قطعات لپ تاپ در اثر فعالیتی که دارند، گرمای زیادی از خود تولید می کنند که این گرما توسط فن لپ تاپ دفع می شود تا آسیبی به اجزا لپ تاپ در اثر حرارت و گرمای زیاد وارد نشود. یکی از قطعاتی که حرارت زیادی از خود تولید می کند، CPU است؛ درصورتی که حرارت ناشی از پردازش های سنگین توسط CPU برطرف نشود، به این قطعه و سایر اجزا لپ تاپ آسیب زیادی وارد می شود؛ به همین دلیل فن، نقش کلیدی را در لپ تاپ بازی می کند. درواقع نقش فن در لپ تاپ این است که حرارت تولید شده در این دستگاه را که ناشی از فعالیت قطعات آن است از طریق منافذ خروجی هوا لپ تاپ به بیرون از این دستگاه هدایت می کند.

با این وجود اگر منافذ خروج هوای لپ تاپ مسدود شوند، تمامی زحمات و تلاش های فن لپ تاپ برای خارج کردن هوای گرم از لپ تاپ بی فایده خواهد بود؛ اما منافذ ورود و خروج هوای لپ تاپ چگونه مسدود می شوند؟ گاهی اوقات کاربر لپ تاپ را بر روی پتو یا فرش قرار می دهد و همین عامل موجب بسته شدن منافذ ورود و خروج هوا می شود؛ البته ورود گرد و غبار به لپ تاپ نیز دیگر دلیل داغ شدن لپ تاپ HP است چراکه در بسته شدن منافذ لپ تاپ بی تاثیر نیست.

با این اوصاف همیشه سعی کنید لپ تاپتان را بر روی سطح صافی مانند میز قرار دهید تا منافذ آن بسته نشود و هر از گاهی سرویس آن را به تکنسین های نمایندگی لپ تاپ اچ پی بسپارید تا از شر گرد و غباری که باعث بسته شدن منافذ لپ تاپ شده اند، خلاص شوید.

این مقاله نکات جالب و جدیدی را شرح می دهد : نحوه صحیح تمیز کردن لپ تاپ

آپدیت نکردن درایورهای لپ تاپ و استفاده از درایورهای قدیمی

تاکنون با خودتان فکر کرده اید که چرا شرکت های توسعه دهنده نرم افزار، بارها بعد از اینکه نرم افزار مورد نظر خود را تولید کرده و در اختیار کاربر قرار می دهند، نسخه های متعددی از آن نرم افزار را با عنوان آپدیت یا بروزرسانی منتشر می کنند؟ درواقع توسعه دهندگان نرم افزارها با هر بار انتشار نسخه جدیدی از نرم افزارهای خود سرعت اجرای نرم افزار، رابط کاربری و سایر ویژگی های آن را بهبود می بخشند؛ حتی باگ های نرم افزارهای خود را با انتشار نسخه جدید آن ها برطرف می کنند. همین مسئله درمورد درایورهایی که بر روی سیستم خود دارید نیز وجود دارد. تولید کنندگان درایورهای لپ تاپ هر بار با انتشار نسخه جدیدی از درایورها، باگ های آن ها را برطرف کرده و سرعت آن ها را بهبود می بخشند.

یکی از باگ های درایورهای قدیمی این است که موجب داغ شدن لپ تاپ می شوند؛ البته این مشکل در نسخه های جدید هر یک از درایورهای لپ تاپ برطرف شده است. با این اوصاف استفاده از درایورهای قدیمی روی لپ تاپ و آپدیت نکردن آن ها دیگر دلیل داغ شدن لپ تاپ HP است. پس اگر مدت طولانی است که درایورهای لپ تاپ را آپدیت نکرده اید، بهتر است آن ها را آپدیت کنید تا از شر مشکل داغ شدن لپ تاپ خلاص شوید.

نصب نرم افزارهای سنگین و ناسازگار با کانفیگ لپ تاپ

وقتی تصمیم دارید یک نرم افزار جدید بر روی سیستم خود نصب کنید، اولین کاری که باید انجام دهید این است که پیش نیاز برنامه مورد نظر را مطالعه کنید و ببینید که برای اجرا شدن بر روی سیستم به چه مشخصات سخت افزاری یا کانفیگی نیاز دارد. متاسفانه خیلی از کاربران لپ تاپ اول نرم افزاری که به دنبال آن هستند را دانلود و بر روی سیستم خود نصب می کنند و درنهایت متوجه می شوند که آن نرم افزار با مشخصات سخت افزاری لپ تاپ آن ها ناسازگار است و به زبان ساده خیلی سنگین است.

نصب نرم افزارهای سنگین بر روی لپ تاپ نه تنها موجب کند شدن این دستگاه می شوند بلکه در داغ شدن بیش از حد آن نیز دست دارند؛ چراکه CPU مجبور است بار پردازشی بیشتری را برای اجرای نرم افزاری که در توانش نیست، اختصاص دهد که همین مسئله موجب می شود پردازنده حرارت بیشتری را از خود تولید کند و درنهایت لپ تاپ داغ کند. پس نصب نرم افزارهای سنگین و ناسازگار با مشخصات سخت افزاری لپ تاپ می توانند دلیل داغ شدن لپ تاپ اچ پی باشند.

بروز مشکلات سخت افزاری

جدا از مسدود شدن منافذ و مجرای ورود و خروج هوای لپ تاپ، آپدیت نکردن درایورهای لپ تاپ و نصب نرم افزارهای سنگین بر روی لپ تاپ که همگی دلیل داغ شدن لپ تاپ اچ پی هستند، بروز مشکلات سخت افزاری در داغ شدن سیستم بی تاثیر نیست. منظور از بروز مشکلات سخت افزاری خرابی فن لپ تاپ، خرابی CPU و خرابی باتری لپ تاپ است؛ البته اکثر اوقات این خرابی فن است که موجب داغ شدن بیش از حد لپ تاپ می شود؛ چراکه با خراب شدن فن یا ضعیف شدن آن حرارت ناشی از فعالیت اجزا لپ تاپ به خوبی در این دستگاه دفع نمی شود.

با این وجود اگر تمامی عواملی که در داغ شدن لپ تاپ دست دارند را بررسی کردید اما باز هم نتوانستید این مشکل را برطرف کنید، بهتر است لپ تاپ خود را به نمایندگی تعمیرات لپ تاپ HP بسپارید تا تکنسین های این مرکز با عیب یابی دقیق، منشا مشکل در این سیستم را پیدا کرده و آن را برطرف کنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید