روشن شدن خودکار یا خود به خود لپ تاپ ممکن است به عنوان یک مشکل رایج و ناگهانی تجربه شود. اما به طور کلی دلایل زیادی در رابطه با این موضوع وجود دارند. از جمله این دلایل می توان به تنظیمات ویندوز و پاور سیور، مشکل در تنظیمات بایوس، مشکل در بخش خاموش شدن خودکار دستگاه، ایراد و باگ در درایورهای دستگاه، مشکلات مربوط به برنامه های نصب شده، ویروسی شدن لپ تاپ، بروز مشکلات سخت افزاری و مشکل در سیستم عامل اشاره کرد. در این مقاله، برخی از دلایل احتمالی در رابطه با مشکل روشن شدن خودکار لپ تاپ می پردازیم و به صورت تخصصی راه حل های مرتبط با این موضوع را مورد بررسی قرار می دهیم.
راه حل های رفع مشکل روشن شدن خودکار لپ تاپ
1. بررسی تنظیمات انرژی
یکی از دلایل برای روشن شدن خودکار لپ تاپ، تنظیمات مربوط به پاور سیور است. برای رفع این مشکل در بخش تنظیمات انرژی ویندوز یا سیستم عامل، اطمینان حاصل کنید که تنظیمات مربوط به روشن شدن خودکار در شرایط شخص سازی شده تنظیم نشده باشند.
2. بررسی تنظیمات بایوس
یکی دیگر از راه حل های رفع این مشکل روشن شدن خودکار لپ تاپ ورود به تنظیمات بایوس و بررسی تنظیمات مربوط به پاور سیور و روشنایی است. در بیشتر لپ تاپ ها، گزینه هایی برای تنظیمات پاور سیور وجود دارد که ممکن است تغییراتی در آن ها به روشن شدن خودکار دستگاه منجر شود.
3. بررسی زمان بندی بندی برنامه ها
یکی دیگر از روش های رفع مشکل روشن شدن خود به خود لپ تاپ بررسی زمان بندی برنامه ها است. ممکن است برخی برنامه های نصب شده در لپ تاپ نیاز به بروزرسانی یا عملیات پشتیبان گیری داشته باشند و از این رو دستگاه شما روشن شود. بررسی زمان بندی دستگاه به شما کمک می کند تا اقدامات نامبرده را در بازه زمانی روشن بودن لپ تاپ انجام دهید.
آیا می دانید: چرا لپ تاپ روشن نمی شود؟
4. بررسی درایورها برای حل مشکل روشن شدن خود به خود لپ تاپ
درایورهای کارت گرافیک یا سایر قطعات ممکن است تأثیری بر روشن شدن خودکار داشته باشند. جهت برای این موضوع، اطمینان حاصل کنید که درایورهای سیستم شما بروز باشند.
5. بررسی برنامه های آنتی ویروس
گاهی اوقات ویروس ها یا نرم افزار های ویروسی ممکن است باعث اتفاقات ناگهانی مانند روشن شدن خودکار لپ تاپ شود. جهت رفع این مشکل یک اسکن کامل با برنامه آنتی ویروس انجام دهید و ویروس ها را پاک کنید.
6. بررسی برنامه های در حال اجرا در پس زمینه
برخی از برنامه های در حال اجرا در پس زمینه ممکن است لپ تاپ را برای انجام وظایف خود روشن کنند. بررسی برنامه های در حال اجرا در پس زمینه و تنظیمات آن ها می تواند باعث رفع این مشکل شود.
7. مشکل سخت افزاری
در صورتی که ایراد روشن شدن ناگهانی لپ تاپ شما رفع نشود، ممکن است ایراد مربوط به قطعات و سیستم سخت افزاری دستگاه باشد که در این صورت می توانید به نمایندگی تعمیرات مجاز لپ تاپ خود مراجعه نمایید. شما همچنین می توانید در صورت وجود گارانتی به مرکز گارانتی کننده جهت حل این مشکل به صورت رایگان مراجعه نمایید.
8. راه اندازی سریع را غیرفعال کنید
مشکل روشن شدن لپ تاپ به صورت ناگهانی در ویندوز 10 ممکن است به دلیل راه اندازی سریع باشد. بنابراین، برای رفع مشکل، می توانید ویژگی Fast Startup را بررسی و غیرفعال کنید. برای غیرفعال کردن بخش استارت آپ دستگاه خود طبق مراحل زیر اقدام نمایید:
- مرحله 1: ابتدا عبارت Control Panel را در کادر جستجوی ویندوز 10 تایپ کنید و آن را انتخاب کنید، سپس برای ادامه روی گزینه Power Options کلیک کنید.
- مرحله 2: در مرحله بعد، برای ادامه، روی گزینه Choose what the power button does در پنل سمت چپ کلیک کنید.
- مرحله 3: در پنجره بازشو، برای ادامه روی گزینه Change settings that are now unavailable کلیک کنید. برای ادامه روی تغییر تنظیماتی که در حال حاضر در دسترس هستند کلیک کنید
- مرحله 4: سپس برای ادامه تیک گزینه Turn on fast startup (recommended) را بردارید.
- مرحله 5: سپس روی دکمه ذخیره تغییرات کلیک کنید تا تغییری که ایجاد کرده اید ذخیره شود. پس از اتمام تمام مراحل بالا، می توانید دستگاه خود را مجدداً راه اندازی کنید تا بررسی کنید که آیا مشکل روشن شدن ناگهانی لپ تاپ درست شده است یا این مشکل همچنان وجود دارد.
این مقاله را از قلم نیندازید: چرا بدنه لپ تاپ برق دارد؟
10. گزینه Allow Wake Timers را غیرفعال کنید
برای رفع مشکل روشن شدن خودکار لپ تاپ ، میتوانید گزینه Allow Wake Timers را غیرفعال کنید. این گزینه ویژگی برای برنامه نویسان است که از آن برای بیدار کردن یک سیستم غیرفعال و انجام یک فعالیت روتین استفاده می شود. جهت غیرفعال کردن این گزینه طبق مراحل زیر اقدام نمایید:
- مرحله 1: ابتدا عبارت Control Panel را در کادر جستجوی ویندوز 10 تایپ کنید و آن را انتخاب کنید، سپس برای ادامه گزینه Power Options را انتخاب کنید.
- مرحله 2: در پنجره بازشو، گزینه Change plan settings را در قسمت Balanced (Recommended) برای ادامه انتخاب کنید.
- مرحله 3: برای ادامه روی گزینه Change advanced power settings کلیک کنید.
- مرحله 4: در پنجره بازشو، روی گزینه های Sleep و Allow wake timers to continue دوبار کلیک کنید.
- مرحله 5: در مرحله بعد، باید این تنظیمات را غیرفعال کنید. برای ادامه روی تنظیمات کلیک کنید و از منوی کشویی Disable را انتخاب کنید.
- مرحله 6: برای ذخیره تغییرات روی OK کلیک کنید. وقتی تمام مراحل به پایان رسید، می توانید دستگاه خود را یک بار راه اندازی مجدد نمایید و در ادامه مشکل روشن شدن خودکار لپ تاپ را بررسی کنید
پیشنهاد سایت: سفید شدن صفحه لپ تاپ + دلایل و راهکارها
11. راه اندازی مجدد خودکار را غیرفعال کنید
شما همچنین جهت رفع مشکل روشن شدن خودکار لپ تاپ ، می توانید تنظیمات سیستم را تغییر دهید و راه اندازی مجدد خودکار را غیرفعال کنید. در واقع، راه اندازی مجدد خودکار یک ویژگی است که می تواند به طور خودکار سیستم شما را در صورت خرابی راه اندازی مجدد کند. در ادامه به بررسی مراحل مختلف غیرفعال کردن گزینه راه اندازی مجدد می پردازیم.
- مرحله 1: ابتدا عبارت Control Panel را در کادر جستجوی ویندوز 10 تایپ کنید، سپس آن را انتخاب کرده و راه اندازی کنید.
- مرحله 2: در پنجره بازشو، سیستم را برای ادامه انتخاب کنید.
- مرحله 3: در مرحله بعد، برای ادامه، روی گزینه Advanced system settings در قسمت سمت چپ کلیک کنید.
- مرحله 4: در پنجره بازشو، لطفاً به تب Advanced بروید و برای ادامه روی دکمه Settings در بخش Startup and Recovery کلیک کنید.
- مرحله 5: برای رفع مشکل، باید تیک گزینه Automatically restart در قسمت System را بردارید و روی OK کلیک کنید تا تغییرات شما ذخیره شود. پس از انجام تمام مراحل، یک بار دستگاه خود را ری استارت کنید و مجددا مشکل روشن شدن خودکار لپ تاپ را بررسی نمایید.
11. گزینه تعمیر و نگهداری خودکار را غیرفعال کنید
به این ترتیب، می توانید سعی کنید گزینه تعمیر و نگهداری خودکار را غیرفعال کنید. برای بررسی این گزینه طبق مراحل زیر اقدام نمایید:
- مرحله 1: ابتدا عبارت Control Panel را در کادر جستجوی ویندوز 10 تایپ کنید، آن را انتخاب کرده و راه اندازی کنید تا وارد رابط اصلی آن شوید.
- مرحله 2: در پنجره بازشو گزینه Security and Maintenance را برای ادامه انتخاب کنید.
- مرحله 3: سپس روی گزینه Maintenance کلیک کنید و برای ادامه، گزینه Change maintenance settings را انتخاب کنید.
- مرحله 4: در پنجره بازشو، تیک گزینه Allow scheduled maintenance to wake up my computer at the time scheduled را بردارید و برای ادامه روی OK کلیک کنید. پس از به پایان رسیدن مراحل نامبرده دستگاه لپ تاپ خود را راه اندازی مجدد نمایید و در انتها مشکل روشن شدن خودکار لپ تاپ را بررسی کنید.
12. بروزرسانی سیستم عامل برای حل مشکل روشن شدن خود به خود لپ تاپ
اطمینان حاصل کنید که سیستم عامل لپ تاپ شما بروزرسانی شده باشد. بروزرسانی های جدید ممکن است مشکلاتی که باعث روشن شدن خودکار می شوند را رفع کنند. با انجام مراحل فوق، ممکن است بتوانید دلیل و راه حل مشکل روشن شدن خودکار لپ تاپ را پیدا کنید.