منظور از پرینترهای کوچک قابل حمل ، چاپگری است که در ابعادی کوچکتر برای چاپ تصاویر در سایز مشخص کاغذ عکس بکار می رود. در گذشته بیشتر افرادی که به دنبال چاپ عکس فوری در لحظه عکاسی بودند، مجبور به استفاده از دوربین های پلوراید بودند. البته کیفیت عکس چاپ شده در این نوع از دوربین ها خیلی بالا نبود، اما برای زمان خود قابل قبول بودند. با ورود گوشی های هوشمند و البته دوربین های فوق العاده آنها ماجرا به کلی تغییر کرد. کاربران هزاران عکس از لحظات دلنشین خود در گوشی خود داشتند، اما برای چاپ عکس مجبور بودند تا زمان دسترسی به یک پرینتر متصل به کامپیوتر صبر کنند.
ضمن اینکه بسیاری هنوز عکس چاپ شده را به نسخه دیجیتال در گوشی ها ترجیح می دادند. در این لحظه بود که نیاز به ساخت پرینترهای کوچک قابل حمل به شدت احساس شد. این چاپگرهای قابل حمل به راحتی در جیب شما جا می شوند وعموماً با بلوتوث به دستگاه شما متصل می شوند. این ویژگی ها این امکان را فراهم کردند تا در کمترین زمان، و با حفظ کیفیت عکس های گوشی خود را چاپ کنید. در حال حاضر شرکت های Hp، Canon و FujiFilm ار معروفترین شرکت های تولید کننده این دوربین ها هستند. شاید بتوان به مدل هایی همچون HP Sprocket Plus، Polaroid Mint Pocket Printer، Prynt Pocket و Canon SELPHY CP1000 به عنوان مدل های پرطرفدار این محصول اشاره کرد.
این مقاله را از دست ندهید: راهنمای خرید پرینتر
تکنولوژی چاپ بدون جوهر در پرینترهای کوچک قابل حمل
در این چاپگرها از تکنولوژی چاپ بدون جوهر استفاده می شود که در سال 2007 توسط شرکتی به نام Zink به بازار عرضه شد. این شرکت در همکاری با شرکت معروف Polaroid اقدام به ساخت این چاپگرهای جیبی کرد. در این تکنولوژی به جای استفاده از جوهر در پرینتر، رنگها در لایه های مختلف در کاغذ ایجاد می شوند. پرینترهای کوچک قابل حمل، عموماً شارژ می شوند و در حین کار با آنها نیازی به اتصال برق نخواهید داشت.
اگرچه در صورت اتصال به برق می توانید به تعداد دلخواه پرینت بگیرید. به واسطه اندازه کوچک و محدود این چاپگرها، شما تنها قادر به استفاده از سایز و نوع مشخصی از کاغذ خواهید بود که معمولاً حداکثر تا سایز استاندارد کاغذ عکس یعنی 76×50 میلی متر یا همان 2 در 3 اینچ خواهد بود. شرکت های مختلف برای چاپ عکس در این پرینترها از کاغذ های مخصوص خود استفاده می کنند. اما شاید بتوان گفت کاغذ Zink یکی از پرکاربردترین آنها باشد.
بیشتر بخوانید: نقد و بررسی پرینتر HP LaserJet Pro M426fdw
تفاوت چاپگرهای قابل حمل با پرینترهای رومیزی رایج
پرینترهای قابل حمل کوچک برخلاف پرینترهای رایج با هدف مشخصی به بازار عرضه شده اند. در این نوع از پرینترها، شما ملزم به استفاده از نوع و اندازه مشخصی از کاغذ خواهید بود. این در حالی است که در پرینترهای رایج، شما می توانید از کاغذ های متفاوتی، همچون کاغذ ساده، گلاسه، مات و یا بسیاری دیگر از انواع کاغذ در سایزهای متفاوت استفاده کنید. یکی دیگر از تفاوت های پرینترهای رایج، کیفیت آنهاست. کیفیت در چاپگرهای رومیزی رایج می تواند بسیار بالاتر از پرینترهای کوچک قابل حمل باشد (تا 600 در 600 dpi). در مقایسه با چاپگر عکس موبایل، امکان اعمال تنظیمات بیشتر در پرینترهای رومیزی به شما کمک می کند تا به نتیجه ایده آل خود در چاپ عکس برسید.
اما نباید فراموش کرد که چاپگر عکس موبایل قابل حمل است و بدون نیاز به نصب درایور یا کامپیوتر به گوشی شما متصل شده و شما می توانید در کمتر از یک دقیقه عکس یا عکس های خود را چاپ کنید. اما نکته جالب اینجاست که شرکت های بزرگ تولید کننده چاپگر در سال های اخیر اقدام به تولید پرینترهای همراه سایز A4 قابل حمل کرده اند که از جوهر برای چاپ استفاده می کند. البته این پرینترها با چندین برابر وزن بیشتر هیچ گاه جایگزین پرینترهای قابل حمل کوچک نخواهند شد و بیشتر برای کاربرانی با اهداف تجاری و کاری مفید خواهند بود.
پیشنهاد سایت: چرا پرینتر روشن نمی شود؟
مزایا و معایب چاپگر عکس موبایل
شاید یکی از مهمترین مزیت های پرینترهای کوچک قابل حمل نسبت به دوربین های پلوراید این باشد که شما می توانید تا زمانی که به عکس دلخواه خود دست نیافته اید، به عکاسی ادامه دهید و زمانی که از کیفیت عکس خود مطمئن شدید، اقدام به چاپ عکس نهایی خود کنید. این در حالی است که در دوربین های پلوراید با هر بار عکس گرفتن شما مجبور به چاپ عکس و مصرف فیلم مخصوص عکاسی خواهید بود که برای شما بسیار پرهزینه خواهد بود. همچنین شما میتوانید پیش از چاپ نهایی، عکس را در نرم افزارهای گوشی خود ویرایش کنید. یکی دیگر از مزیت های چاپگرهای جیبی، راحتی کار با آنها است.
برخلاف پرینترهای جوهری رایج که برای چاپ عکس نیاز به تنظیمات فراوان و یک کامپیوتر برای اعمال این تنظیمات دارند، شما می توانید در عرض کمتر از یک دقیقه عکسی با کیفیت قابل قبول را در چاپگر کوچک قابل حمل خود چاپ کنید. البته کیفیت پایینتر این پرینترها نسبت به پرینترهای رومیزی از نکات منفی این چاپگرهاست. اگر به به دنبال چاپ عکس در سایزهای متفاوت و با کیفیت بالا هستید، و یا اگر می خواهید چاپ خود را بر روی کاغذهای متفاوتی مانند پاکت انجام دهید، این چاپگرهای کوچک برای شما مناسب نخواهند بود. هزینه بالاتر خرید و کاغذ مخصوص در پرینترهای قابل حمل از دیگر مشکلاتی است که با آن مواجه خواهید شد.
بهترین پرینترهای قابل حمل
1. پرینتر HP OfficeJet 250
این پرینتر قابل حمل از HP با عملکرد سریع و کیفیت تصویر بالا شناخته می شود. علاوه بر طراحی جمع و جور، امکانات کپی و اسکن باکیفیتی را نیز ارائه می دهد.
2. چاپگر قابل حمل Canon Pixma TR150
با کیفیت چاپ مشابه HP OfficeJet 250، این پرینتر به دلیل قیمت مناسب تر و قابلیت های پرینت سریع، گزینه ای مقرون به صرفه است.
3. پرینتر قابل حمل Epson WorkForce EC-C110
این مدل سبک و دارای LCD کوچک و دکمه های کنترل چهار طرفه است، که استفاده از آن را آسان می کند.
4. چاپگر Brother PocketJet 773
محکم، بسیار سبک و جمع و جور، این پرینتر می تواند روی یک رول کاغذی پیوسته پرینت بگیرد و برای استفاده در مسافرت مناسب است.
5. پرینتر HP Tango X
با ظاهری شیک، این پرینتر در پرینت گرفتن سریع بوده و برای کسانی که به دنبال زیبایی و کارایی هستند، ایده آل است. این پرینترها با توجه به نیازهای مختلف کاربران و شرایط استفاده طراحی شده اند و می توانند در شرایط متنوعی مانند سفرهای کاری، کنفرانس ها و حتی استفاده روزمره به کار آیند. هنگام انتخاب یک پرینتر قابل حمل، مهم است که ویژگی هایی مانند اندازه، وزن، کیفیت چاپ، سرعت و قابلیتهای اتصال را در نظر بگیرید تا مطمئن شوید که محصول انتخابی پاسخگوی نیازهای شما خواهد بود.